OM PP ENGINEERING

Rally med Yokohama tires-m1Rally med Yokohama tires-m1
Rally med Yokohama tires
Racing däck från Yokohama
Vi är auktoriserade återförsäljare av Yokohama rally- och racingdäck och importör av Speedline Corse fälgar för motorsport. Yokohamadäcken tillverkas i Japan och Speedline-fälgarna i Italien.
 
Sedan starten 1998 har vi medverkat på motorsporttävlingar och evenemang för att serva våra kunder med däck, fälgar och montering på plats. Vårt kontor och lager finns i Gävle men vi levererar såklart till våra kunder var de än befinner sig.

Vi har ett lager för direktleverans av de vanligaste modellerna av däck och fälgar, men beställer gärna hem om du vill ha något vi inte har hemma just nu. Vi tillhandahåller tävlingsdäck för grus, snö och asfalt. Välkommen att
kontakta oss för mer information och beställning!

DUBBNING AV DÄCK FÖR JAMES BOND-FILM


När James Bond-filmen Die another day skulle spelas in fick Yokohama och PPE i uppdrag av filmproducenten att förse James Bonds bil med dubbdäck som skulle klara den tunga motorstarka Austin Martin Vanquish som James Bond åkte i.

Tillsammans med Yokohamas ingenjörer designade vi ett 285/40-19-tums däck som gick att dubba med rallydubb speciellt framtagen för dessa däck. Ett riktigt spännande arbete som till slut gav ett riktigt bra resultat! Yokohama fick mycket credit för att vi lyckades ta fram ett däck som höll för deras höga krav.
Dubbing tires for James Bond-m2Dubbing tires for James Bond-m2
Dubbing tires for James Bond
Fixade däcken åt James Bond
testing of tires for James Bontesting of tires for James Bon
testing of tires for James Bon
Provkörde däcken åt James Bond
Dubbing tires for James Bond-m1Dubbing tires for James Bond-m1
Dubbing tires for James Bond
Prov kör James Bonds bil
  • 1436_114
  • 1436_115
  • 1436_116

UTVECKLING AV RALLYDÄCK A040S FÖR SNÖ


Sedan 1998 har vi tillsammans med Yokohama Motorsport Developing Departement arbetat med att ta fram rallydäck för snöunderlag. Det hela började år 1998 med handskurna 15 tums A040. 2003 fick vi en ny stomme och ett nytt mönster A040S och 2021 fick ett nytt mönster A057. Ett assymetriskt däck som innebär höger- och vänsterdäck.

Sedan starten har vi ansvarat för de tester som gjorts under utvecklingsarbetet vad gäller testbil, testförare, testvägar och sammanställningar av test. 


DUBBNING AV DÄCK TILL MONTE CARLO


På uppdrag av Yokohama Motorsport tog vi på PPE fram ett slicks-däck för dubbning inför Monte Carlo-rallyt i januari 2013. 

Testerna för dessa däck kördes i de Franska alperna i samma trakter som Monte Carlo körs årligen. År 2006 vann Team Advan PWRC Monte Carlo rallyt med Yokohamas däck.


  • 1436_117
  • 1436_118